MEGVÉDJÜK ESZKÖZEIT!

Napjainkban kiemelt fontosságú a számítógépeinken tárolt adatok védelme. Váratlan áramszünetek, feszültségingadozások, villámcsapás miatt túlfeszültség – mindez adatvesztéssel és az adattárolásért felelős alkatrészek tartós károsodásával járhat. Ezek ellen nyújtunk teljeskörű megoldást szünetmentes tápegységeink széles kínálatával.

Szünetmentes tápegységeink

solvelectric_effekta_mkd_rt_6_10_kva_szunetmentes_tapegyseg

MKD-RT 6-10 kVA

Az MKD-RT olyan kiterjedt és speciális funkciókkal rendelkezik, amelyeket általában csak az UPS piac legdrágább, speciális UPS eszközei kínálnak. A programozható kapcsoló érintkezések vagy az állítható újraindítási funkció csak két példa a sok közül. Az XL változatok lehetőséget nyújtanak az akkumulátor bővítésére. Az MKD-RT 19 colos rack-szerelvényként használható bármilyen szabványos 19 colos rackbe, miután csatlakoztatta a mellékelt 19 colos tartószögeket. Annak érdekében, hogy ez lehetséges legyen, az LCD kijelző forgatható 90°-kal.

Részletek

ADIRA 6-10 kVA

Az ADIRA az EFFEKTA® legutóbbi online duplakonverziós UPS fejlesztése. A kompakt dizájnnak köszönhetően a minimális helykapacitással rendelkező helyeken is használható. Áthidalási ideje külső akkubankokkal rendkívül rugalmasan növelhető. UPS technológiánk folyamatos fejlesztésének köszönhetően az ADIRA lényegesen jobb szinusz minőséget és 0.9-es teljesítménytényezőt biztosít. Az IGBT egyenirányító használata csökkenti a függő hálózati zajt (torzítást). Az áramfelvétel szinte ideálisan szinuszos.

Részletek
solvelectric_effekta_adira_6_10_kva_szunetmentes_tapegyseg
solvelectric_effekta_adira_10_20_kva_szunetmentes_tapegyseg

ADIRA 10-20 kVA

Az ADIRA az EFFEKTA® legutóbbi online duplakonverziós UPS fejlesztése. A kompakt dizájnnak köszönhetően a minimális helykapacitással rendelkező helyeken is használható. Áthidalási ideje külső akkubankokkal rendkívül rugalmasan növelhető. UPS technológiánk folyamatos fejlesztésének köszönhetően az ADIRA lényegesen jobb szinusz minőséget és 0.9-es teljesítménytényezőt biztosít. Az IGBT egyenirányító használata csökkenti a függő hálózati zajt (torzítást). Az áramfelvétel szinte ideálisan szinuszos.

Részletek

TRITON M1 10-40 kVA

A TRITON az EFFEKTA® modern, moduláris kivitelben készült, online duplakonverziós 3-fázisú bemenettel és kimenettel rendelkező UPS-e. A rendszer egy legalább 10 és legfeljebb 40 kVA-es tápegységgel üzemel. Párhuzamosan 4 ilyen rendszer képes működni.

Részletek
solvelectric_effekta_triton_m1_10_40_kva_szunetmentes_tapegyseg

solvelectric_effekta_triton_m2_60_80_szunetmentes_tapegyseg

TRITON M2 60-80 kVA

A TRITON az EFFEKTA® modern, moduláris kivitelben készült, online duplakonverziós 3-fázisú bemenettel és kimenettel rendelkező UPS-e. A rendszer 2 darab 30 vagy 40 kVA-es tápegységgel működik. Párhuzamosan akár 4 ilyen rendszer is képes egyszerre üzemelni.

Részletek

TRITON M3 120-200 kVA

A TRITON az EFFEKTA® modern, moduláris kivitelben készült, online duplakonverziós 3-fázisú bemenettel és kimenettel rendelkező UPS-e. A rendszer egy legalább 120 és legfeljebb 200 kVA-es tápegységgel üzemel. Párhuzamosan 4 ilyen rendszer képes működni.

Részletek
solvelectric_effekta_triton_m3_120_200_szunetmentes_tapegyseg
solvelectric_effekta_thor_modularis_szunetmentes_tapegyseg

THOR moduláris

A THOR Modular az EFFEKTA új skálázható online duplakonverziós UPS rendszere háromfázisú be- és kimenettel. A rendszer 60, 100, 200 vagy 300kVA-es maximális kapacitással kapható és 10-30kVA-es modulokkal szerelhető fel. A THOR Modular 60-as modell 3, a 100-as 5 és a THOR Modular 200 vagy 300 pedig 10 modul befogadását támogatja. Továbbá ezen rendszerek közül legfeljebb 4 párhuzamosan is működtethető.

Részletek
AJÁNLATKÉRÉS

A legnépszerűbbek

TRITON M1
10-40 kVA

solvelectric_triton_m1_10_40_kva_szunetmentes_tapegyseg

Egy legalább 10 és legfeljebb 40kVA-es tápegységgel üzemel. Párhuzamosan 4 ilyen rendszer képes működni. Az összes vezérlés, port és modul egyszerű telepítése, üzemeltetése és karbantartása megoldható a ház elején. A tápegységek lehetővé teszik az egyszerű karbantartást és cserét, így alacsony a szervizköltség.

Részletek

ADIRA
6-10 kVA

solvelectric_effekta_adira_6_10_kva_szunetmentes_tapegyseg

Online duplakonverziós UPS, amely a kompakt dizájnnak köszönhetően a minimális helykapacitással rendelkező helyeken is használható. Áthidalási ideje külső akkubankokkal rendkívül rugalmasan növelhető. Az áramfelvétel szinte ideálisan szinuszos.

Részletek

MKD-RT
6-10 kVA

solvelectric_effekta_mkd_rt_6_10_kva_szunetmentes_tapegyseg

Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek csak az UPS piac drágább modelljeiben találhatóak meg. Nagy teljesítményt biztosít kis helyigénnyel. Rack szerelvényknét is használható. Van lehetőség az akkumulátor bővítésére.

Részletek

Gyakran Ismételt Kérdések

Teljes körű védelmet egyedül a szünetmentes áramforrások, azaz UPS-ek biztosítanak (UPS – Uninterrupted Power Supply). Működési alapelvük, hogy feszültségesés vagy áramszünet esetén a beépített akkumulátoraik segítségével pótolják a hiányzó áramot, egyszersmind túlfeszültség esetén normál szintre korlátozzák azt.

Line-interaktív UPS: a névleg 230V, gyakorlatban 180 és 280V között ingadozó, illetve a valóságban torz szinuszgörbéjű hálózati feszültséget az UPS első körben leszűri (line), tisztítja, illetve interaktív módon ki is egyenlíti a kimeneten.
On-line UPS: a hálózati 230V nem a kimenetre érkezik, hanem egyenárammá alakítva az UPS akkumulátorát táplálva. A kimeneti inverter folyamatos üzemben (innen az on-line elnevezés) az akkumulátor által szolgáltatott áramból állít elő váltóáramot. Így a kimeneten megjelenő áram teljesen független a bejövőtől. Ez a működési mód nyújtja a leghatékonyabb védelmet a hálózati hibákkal szemben, kiváló hatásfokot biztosítanak névleges és kis terhelésen egyaránt a külső körülményektől függetlenül, s széles teljesítménytartományban rendelkezésre áll (1000VA-1000kVA).

Ez a számítógépekkel ellentétben nem csupán a külsődleges formatervre, hanem minőségbéli eltéréseket és ebből adódó árkülönbségeket is jelenthet a készülékek között. A független készülékházas kivitelezés mellett az ipari alkalmazások során előszeretettel alkalmaznak tower (torony) és ún. RM (rackmountable, szekrénybe szerelhető) kivitelezést is. Az utóbbi típusú készülékek strapabíróbbak, jobb a hőleadásuk, hűtésük és hűthetőségük.

El kell döntenünk mire is van szükségünk: Például eszközeink biztonságos üzemeltetésére és egy 10 perces, „alap” áthidalási időre, ami alatt biztonsággal elmenthetőek az adatok és kikapcsolhatóak a berendezések vagy folyamatos, azaz valódi szünetmentes ellátás, ami akár több órányi áthidalási időt is takarhat, például ipari berendezések vagy ciklusban működő rendszerek esetén, amiknél a gyors leállítás nem opció.

A hűtő ventilátorok porosodása esetén a hűtési teljesítmény akár 40%-kal is csökkenhet, ami által romlik a hőcsere, s ez túlmelegedéshez, illetve a már említett meghibásodásokhoz vezethet. S ez csak a legapróbb tényező, ami rendszeres karbantartási ellenőrzést és esetleges beavatkozást igényel. Érdemes tehát a készülék mellé karbantartási szolgáltatást is rendelni a hibák, s ezek okozta károk megelőzésére.

A távfelügyelet esetén fizikálisan nem kell, hogy jelen legyünk a szünetmentes tápegységek felügyeletéhez. A készülékek az operátornak jelet küldenek bármilyen probléma is merül fel. A távfelügyelet segítségével távolról újra lehet indítani az UPS-eket. Nagy segítség ez olyan rendszerüzemeltető cégeknél, ahol egy központból történik a felügyelet. Kisebb probémák (mint például pillanatnyi áramszünet) könnyedén visszatekinthetőek és elemezhetőek.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérdése van? Ajánlatot szeretne kérni? Keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén! Szakképzett csapatunk örömmel segít kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb szünetmentes tápegységet!

info@solvelectric.hu

(+36) 62 542 030

Szeged, Budapesti út 8.

Top