fbpx

Hogyan segítjük a startup vállalkozásokat?

solvelectric_startup_otlettol_a_kesz_termekig_0

Az internet szerint a startup szó jelentése újonnan alapított, nagy növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozás. Többségük termék- vagy üzleti modell innovációval foglalkozik.
Véleményünk szerint azonban a startup egy stílus, amikor egy vállalat innovatív szolgáltatást vagy terméket vezet be a piacra és gyors növekedési potenciállal kecsegtet. A startupok jellemzően a nemzetközi piacot célozzák meg. Általában nagy tudásbázissal, de annál kevesebb saját tőkével rendelkező vállalkozásokról beszélhetünk. Manapság közhelynek mondható, de annál igazabb: minden startup KKV, de nem minden KKV startup.

A startupperek tulajdonképpen látnokok. Ötleteik újító jellegűek, nagyra törőek és időnként megelőzik a piaci igényeket is. Olyan dolgokat találnak ki, amelyek létező, valós problémákra nyújtanak megoldást teljesen új és korábban nem látott módon. Ez is sikerük záloga.
Különböző befektetők szívesen adnak tőkét az életképes ötletekhez. Jelenleg több tőke alap is rövid határidővel biztosít tőkét ilyen projektekhez. Ez egy hatalmas lehetőség és probléma is egyben a startupok számára. Sokszor az, aki megálmodja a terméket, nem rendelkezik a szükséges kompetenciával és gyakorlati tudással a termék vagy szolgáltatás valóra váltásához és nemzetközi piacon történő értékesítéséhez. Mi ebben segíthetünk.

solvelectric_startup_otlettol_a_kesz_termekig_1

Ötlettől a kész termékig

Cégünk több, mint 8 éve dolgozik startup cégekkel. 2012-ben indítottuk Kutatás, Fejlesztés és Innováció szolgáltatásunkat, de közel 30 éves tapasztalattal rendelkezünk elektronikai termékek tervezésében és gyártásában.
Nem ez a legfontosabb erényünk, hanem az, hogy magunkat 30 éves startuppernek nevezném. Kreatív csapatunk saját innovatív termékeink fejlesztésével is foglalkozik. Ezek a saját fejlesztések miatt mi magunk is szembesülünk napi szinten egy új termék fejlesztésének minden nehézségével és lehetőségével. Elmondhatjuk, hogy egy nyelvet beszélünk és megértjük a kezdő vállalkozásokat. Tisztában vagyunk azzal, hogy még nem rendelkeznek olyan szintű gyakorlati tudással, mint kollégáink és tudjuk hogyan segíthetünk úgy, hogy a végeredmény az a termék legyen, amit megálmodtak.

solvelectric_startup_otlettol_a_kesz_termekig_2

Prototípus akár 48 óra alatt

Szakértőink egy egyszerűbb elképzelés prototípus modelljét akár 48 óra alatt el tudják készíteni, így a megrendelő fizikai valóságában láthatja termékét. Ezután megbeszéljük, hogy az elkészült prototípus megfelel-e minden elvárásnak vagy további fejlesztésre, tervezésre és átalakításra van szükség.
Mivel mechanikai és elektronikai tervezésben is kompetensek vagyunk, olyan vállalkozással is tudunk együttműködni, aki csak egy ötlettel rendelkezik és még nincs sem kész terve sem modellje. A folyamatban lévő fejlesztés esetén is bármely szakaszába be tudunk kapcsolódni segítve a vállalkozásokat a kitűzött cél elérése érdekében.
Illetve előzetes tervek alapján továbbfejlesztést is végezhetünk már létező prototípuson.

Sorozatgyártásra optimalizálás

Továbbá, egy meglévő prototípus sorozatgyártásra optimalizálásában is tudunk segíteni. Tapasztalataink alapján sok esetben erre a prototípus gyártók nem fordítanak kellő figyelmet. Elvégezzük a szükséges kockázat elemzéseket, gyárthatósági ellenőrzéseket és életciklus vizsgálatokat, amik elengedhetetlenek egy termék piacra viteléhez.
Ami pedig a legfontosabb, hogy diszkréciónkra minden ügyfél számíthat. Természetesen hálásak vagyunk, ha egy kész termék piacra vitele után feltüntethetjük a megrendelőnket referenciaként Kutatás-Fejlesztés-Innováció oldalunkon.

Ossza meg másokkal is!