fbpx

A 3D nyomtatás szerepe a prototípus gyártásban

a_3d_nyomtatas_szerepe_a_prototipus_gyartasban_solvelectric_1

A 3D nyomtatás egyike a legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő technológiáknak, amelyet használnak a modern ipar világában. Első ipari hasznosítására 1990-es évek elején került sor, és azóta elterjedése és fejlődése is töretlen. Mára már egyaránt használják az űrkutatásban, egészségügyben, de akár az élelmiszeriparban is.

3D nyomtatás és a prototípus gyártás

A 3D nyomtatók használata jelentős fejlődésen ment át és kiemelkedő szerepet kapott a prototípus gyártásban. Jól kiegészíti a termék tervezést és jelentősen megkönnyítheti a tervezési folyamat lezárását, ha az ügyfél kézbe is vehet egy nyomtatott modellt és azt kielemezve lehet véglegesíteni a prototípus terméket, vagy kijavítani azokat az eltéréseket, amik akár esztétikailag, akár funkcióját tekintve nem megfelelőek a megrendelő számára.

a_3d_nyomtatas_szerepe_a_prototipus_gyartasban_solvelectric_1

Rövid idő alatt kézbe vehető prototípus

Cégünk igen gyakran dolgozik startup cégekkel, ahol a termék megjelenésnek igen fontos szerepe van, mert akár a piacra vitelt is befolyásolhatja egy figyelemfelkeltő, egyedi dizájn. Viszont ezt eldönteni még akár egy 3D számítógépes animáció alkalmazásával is igen nehéz, mert a startup cégek erőssége, hogy általában a piacon még nem forgalmazott termékeket álmodnak meg. Tapasztalt mérnök csapatunk segíti őket, hogy a prototípus gyártásnál a megfelelő 3D nyomtatási technológia kiválasztásával, viszonylag rövid idő alatt kézbe vehessék azt a mintát, amit megterveztek. Így a tervezési dokumentáció kiegészítéseképpen olyan segítséget kapnak, amivel eldönthetik, hogy véglegesíthető-e a termék, vagy további változások szükségesek.

a_3d_nyomtatas_szerepe_a_prototipus_gyartasban_solvelectric_1

Támogatás szakértőktől

Minden projektet mérnöki támogatással, személyre szabottan kezelünk. Ha szükséges, több modell készül, hogy a megrendelő láthassa, hogy egy módosítás hogyan befolyásolja a termék kinézetét.
A termék sikere a tervezés korai szakaszában eldől. A fejlesztés kezdeti fázisában meghozott döntések meghatározzák a teljes fejlesztési költség akár 80%-át is. Azonban a 3D nyomtatás sem egy csodamódszer. Előnyeinek egyike a hihetetlenül gyors és rugalmas gyártás. Vannak alkatrészek, amelyek akár pár perc alatt készen vannak, de a 3D-eljárás sem lehet válasz mindenre, még a mai fejlettségi szinten sem. Ezért mérnök csapatunk tanácsadással is segíti ügyfeleinket, hogy minden esetben a legmagasabb minőségű és leggazdaságosabb eljárást válasszák prototípus gyártásaikhoz.

Ossza meg másokkal is!